ZAPAŽENI I ZNAČAJNI REZULTATI LOKALNE VLASTI U GRADIŠCI

ntaiz

Prijetnje SNSD-a o preuzimanju skupštinske većine u Gradišci i još nekim opštinama u RS, načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović nazvao je ”zabavom za narod”.

 

Latinović je rekao da se ne plaši prijetnji i da iza sebe ima zapažene rezultate. Latinović je naglasio da je uspio da smanji deficit koji je naslijedio i da je opština isplatila veći dio duga firmama iz Laktaša – “Kalderi“ i „Niskogradnji“, kao i „Simensu“ za rasvjetu. Latinović je rekao da je zahvaljujući rigoroznoj štednji u upravi, koju je uveo kada je došao na mjesto načelnika, otplatio dva miliona duga koju je iza sebe ostavila prethodna vlast.

 

Gradiška je prva opština u BiH koja je pronašla rješenje za dugovanja „Toplane“, čime je smanjen gubitak preduzeća od dva miliona maraka. Dobrom saradnjom Ministarstva saobraćaja i veza RS i Ministarstva prometa i komunikacija BiH obezbijeđeno je četiri miliona maraka za projekat izgradnje vezne saobraćajnice na trasi auto-puta Banjaluka-Gradiška i sadašnjeg magistralnog puta, istakao je Latinović.

Sa resornim ministarstvom i Upravom za indirektno oporezivanje BiH opština Gradiška modernizovala je granični prelaz i dobila srebrnu plaketu za bezbjednost u saobraćaja na području opštine. Takođe, Gradiška redovno održava lokalne i nekategorisane puteve, dodao je Latinović.

(radio gradiška)

Facebook Komentari