Zabavni park i pješačka staza

Na površini od 1, 3 hektara, pored Autobuske stanice u Gradišci, predviđena je izgradnja dječijeg zabavnog parka.

Vijest koja bi trebalo da obraduje svakoga stanovnika Gradiške i vjerujem da je i obradovala. Vjerujem da i nama iz Nove Topole raduje ova vjest, ali pošto uvijek ima neki ali i ovaj put je ali.
pješačka staza
Djeca iz Nove Topole ne da nemaju zabavni park, nego nemaju ni normalan pristup školi. To jest nemaju sigurnu pješačku stazu, pa je dolazak do škole prava avantura. Kada djeca i dođu do škole, uspiju se provući pored parkiranih kamiona i auta budu sva prljava od hodanja po blatu i vodi koja bi trebala da bude pješačka staza. Godinama se ponavlja priča oko pješačkih staza i kuda mi to hodamo. Zašto je to tema nekih 40 godina, zašto to mirno promatramo, zašto dozvoljavamo našim poltronima koji nas zastupaju u opštinskim organima da nas stalno zamajavaju ?

Prije četiri godine sam rekao da je vrijeme da ima kažemo dosta vas je bilo i ostao sam usamljen, sad pitam vas koji izlazite na izbore i birate te koje birate, jel vam sve potaman, jel vam sve dobro, jeste li dobili ono što su vam obećali ?

Ako imate pozitivan odgovor na ovo onda ništa ne mjenjajte, neka nam je sretno sa njima, ako nije sve uredu onda je vrijeme da im kažemo zbogom i da pogledamo oko sebe, možda bi neko drugi to radio bolje ?

Facebook Komentari