webIZLOG

webIZLOG je aplikacija koja služi za uspoređivanje cijena po trgovinama i provjerili cijene prije odlaska u kupovinu. webIZLOG je namjenjen za trgovce i kupce u Topoli.

Shopping motor za uspoređivanje(CSE) je vrsta Internet pretraživača koji se koristi za prikupljanje informacija o proizvodima , uključujući i cijene, od trgovina na malo i zatim se prikazuju kao kolektivna informacije na stranici s rezultatima kao odgovor na pretragu kupca. Na taj način, kupci mogu uporediti cijene, opcije dostave i usluga iz više trgovina na jednoj stranici i odabrati trgovca koji nudi najbolju ukupnu vrijednost.

Zašto je ovo napravljeno, ukratko zato što to mogu, jer čitav život sam bio vezan za trgovinu, od rada u samoj trgovini do pisanjem programa za nju. Smatram da trgovina je postala mnogima tugovina i ne snalaze se najbolje, a tehnologija prodaje se izmjenila.

Pristup kupcu je postao brži i nije direktan, dok smo nekada se bavili psihologijom kupca i kako mu pristupiti pokušavajuću spoznati kakav tip kupca je pred nama, danas kupca i ne vidimo dok ne dođe do blagajne kada je proces prodaje već završen.

Prodavač kao neko ko je dobro informiran o robi iz asortimana kojeg prodaje nema više ulogu koju je imao, zavisno o organizaciji prodaje, uglavnom direktni kontakt ostvaruje sa kupcem preko servisa za komunikaciju, elektronskom poštom, sada već sve manje koristi, a sve više čet tehnologije preko sajta trgovine ili društvenih mreža.

Uloga prodavača je sve manja a tehnologija prodaje preko elektronskih alata sve veća, internet je postao ta veza između trgovine i kupca. Kupci danas traže informaciju više i traže da informacija bude dostupna, zato smo dobili i pretaživače robe i cijena. Ne zamislivo je da lanac trgovina može da funkcioniše bez web trgovine, da kako ne odnosi se na naše prilike, gdje je to još uvijek moguće iz razloga manjeg korištenja računara i online plaćanja, još uvijek se roba najčešćće naplaouje pouzećem.

Ipak se kreće i ovo je pokušaj da se utiče na procese iz nikakvih posebnih motiva, ako ništa zabavio sam se malo i nešto naučio.

Facebook Komentari