SKUPŠTINA OPŠTINE GRADIŠKA USVOJILA IZVJEŠTAJ O RADU KOMUNALNE POLICIJE

rmajdan

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su Izvještaj o radu komunalne policije za šest mjeseci ove godine.

Odbornici i pozicije i opozicije podržalu su ovaj Izvještaj i ukazali na činjenicu da u Bok Jankovcu, Novoj Topoli i drugim predjelima opštine postoje divlje deponije gdje komunalna policija treba da djeluje.

Načelnik odsjeka komunalne policije i civilne zaštite Boško Pucar rekao je da je izvještaj dostavljen sa mjerama za unapređenje rada komunalne polciije sa određenim ciljem.

On je rekao da je Odluka o komunalnom redu  jedna od najznačajnih odluka zbog  uvođenja komunalnog reda i samog rada komunalne policije, na osnovu koje će se donositi i druge odluke u Skupštini opštine.

Odbornici Skupštine opštine Gradiška usvojili su danas i Odluke o utvrđivanju komunalne djelatnosti od posebnog javnog interesa odnosno održavanju stajališta za teretna motorna vozila i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o upravljanju javnim prostorima za parkiranje motornih vozila na području opštine Gradiška.

Svečanu zakletvu položili su danas odbornici Dragoljub Bjelajac iz SNS-a i Dušan Kočić iz PDP-a , koji su imenovani umjesto Željka Blagojevića i Branka Grbića jer su oni zbog preizimanja funkcije direktora u drugim ustanovama i preduzećima podnijeli ostavku na odbornički mandat.

Na današnjoj sjednici imenovan je direktor Kulturnog centra Gradiška, Željko Blagojević, koji je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora u ovoj ustanovi.

Razrješen je dužnosti direktor Zavičajnog muzeja Gradiška, Milan Đurđević koji je istovremeno imenovan za v.d. direktora u muzeju.

Razrješena je dužnosti direktor Javne predškolske ustanove Lepa Radić Gradiška, Dragana Grahovac, a na ovu funkciju je za v.d.predškolske ustanove imenovan  Mile Šeatović.

(radio gradiška)

Ne postoje adekvatne odluke i propisi u Opštini šta se može, a šta ne može. Ako ste dovoljno neosjetljivi možete da radite šta hoćete jer ne postoji način da se neko kazni, osim privatne sudske tužbe za smetanje posjeda, pa tako podnošenje izvještaja više sliči na otaljavanje obeveze bez želje da se nešto i uradi. Dokaz su i divlje deponije u Topoli, koje se povremeno malo urede, tek toliko da  onima koji ih pune lakše prići. Kako riješiti prosipanjem septičkih jama uz puteve, naročito prema Rogoljima, izbacivanjem otpadnih materija odmah uz nljive, neadekvatno držanje domaćih životinja čiji se otpad najčešće razbacuje komšijama pod prozor i drugi problemi koji čekaju da neko drugi riješi.

(Miro)

Facebook Komentari