RADISLAV DONČIĆ JEDINI I LEGALNI PREDSJEDNIK SO GRADIŠKA!

Okružni sud Banjaluka donio je Rješenje po kojem se odbija tužba Pravobranilaštva Republike Srpske i stavlja vana snage Privremeno rješenje o primopredaji dužnosti predsjednika Skupštine opštine Gradiška između Radislava Dončića i Uroša Grahovca, čime je dokazano da je sporna vanredna sjednica Skupštine opštine od 23. februara ove godine zakazana na nelegalan način, a time i sve odluke donesene na toj sjednice proglašene nevažećim, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za medije Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa u Gradišci.

Predsjednik Skupštine opštine Gradiška, Radislav Dončić istakao je da je Okružni sud Banjaluka konačno potvrdio da je on i dalje predsjednik Skupštine opštine Gradiška. Dončić je rekao da i pored toga ne može da sazove sjednicu lokalnog parlamenta, jer je na osnovu, kako je rekao, lažnih izjava, prvobitni pečat Skupštine opštine u Službenom glasniku Republike Srpske proglašen nestalim, a drugi koji je naknadno izrađen nalazi se kod Uroša Grahovca. Navedeni slučaj je takođe prijavljen sudskim organima, koji o tome tek treba da se izjasne, naglasio je Dončić. Prema njegovim riječima, zajedno sa načelnikom opštine Gradiška, Zoranom Latinovićem pokušaće da okupi odbornike s ciljem deblokiranja rada lokalnog parlamenta, a ,kako kaže, “signali sa terena govore da u nerednom periodu može da prevlada razum kod pojedinih odbornika”.

Dončić je za političku krizu, koja u Gradišci traje od početka ove godine, optužio poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Slavka Dunjića i Zorana Adžića, te ministra prosvjete i kulture Srpske, Danu Maleševića, naglašavajući da iza svega stoje lični interesi, a ne interesi lokalne zajednice.

Podsjećamo, Vrhovni sud Republike Srpske nedavno je ukinuo Rješenje o privremenoj mjeri, kojim se od Dončića tražilo da preda dužnost Urošu Grahovcu, koga je u februaru ove godine izabrala tzv. nova skupštinska većina. Nakon toga Osnovni sud u Gradišci, koji je Grahovca uveo u prostorije Skupštine opštine, naložio je kontraizvršenje kojim je zatraženo da Grahovac napusti prostorije i vrati ključeve, skupštinsku salu i dokumentaciju predsjedniku Skupštine opštine, Radislavu Dončiću.

Današnjoj konferenciji za medije Opštinskog odbora PDP-a, osim Dončića prisustvovali su članovi Opštinskog odbora PDP – a, Goran Bijelić i Dejen Zeljić i predsjednik Savjeta mladih PDP –a, Gradiška Nevena Vidović.

(radio gradiska)

 

Facebook Komentari