Pismo sa potpisom

Nadam se da nisam ja samo zatekao pred vratima letak od “nepoznatog”  autora i da su ostali građani dobili i pročitali pa da možemo malo da prodiskutujemo o čemu se radi?

Po mom mišljenju autor letka je interesna grupa koja je pogođena činjenicom da nije u mogućnosti da dođe na vlast zbog druge interesne grupe koja pokušava da se održi što duže na vlasti i tako dočeka nove izbore. Iskreno ja sam za to da se vlasti mjenjaju samo na izborima, a kupovina poslanika ili popularnim izrazom rečeno kupovinom papaka da se ne mjenja vlast. Narod je rekao svoje na izborima, nije bio zadovoljan vladavinom prethodne vlasti i dobio je novu. Kao i svaka vlast izabrala je teme kojima će podilaziti određenim slojevima društva.

Malo da se osvrnem na tekst o propadanju Topole, za Gradišku bih rekao da i ne stoji tako loše iz perspektive Topole jer kad usporedimo startne pozicije gdje smo bili 1995. pa gdje smo sada i koristimo odokativnu metodu od 100% uloženog na Topolu se odnosi 0.01% ili razumljivijim jezikom skoro pa ništa. Kako su koji izbori dolazili tako su nam pljucnuli po nešto, a često je to bilo i nakarado odrađeno, da nas preveslaju dok ne dođu na vlast i onda ne misle na nas do sledećih izbora do kad smisle i novu obmanu jer je svaki naš glas bitan, za njih i njihovu egzistenciju pa tako i danas.

Pismo se odnosi na investiciju propalu o kojoj sam pisao. Zaista je riječ o nečemu zbog čega bi neko trebao da da ostavku, naravno pronaći će izgovor, a kako vidimo nisu nešto ni zanteresovani da objasne zašto smo ostali bez te investicija kao i nekih drugih u poslednjih 20 godina, a bilo je zainteresovanih.

Poznate su mi neke priče o nekim pojedincima i firmama koji su dolazili i odlazili razočarani pristupom kod razgovora o ulaganju u Topolu. Ljudi iz prethodne vlasti u tim pregovorima su se trudili da dogovora ne dođe, a ponekad su direktno nudili Laktaše govoreći da je to bolji izbor tako da sam bio uvjeren da je njihov zadatak bio da obezbjede investitore Laktašima pa ne čudi da je i ovaj put tako, samo ovaj put zahvaljujući ljudima u sadašnjoj vlasti.

Eto i ja nisam koristio nazive subjekata o kojima je riječ, nije teško dosjetiti se o kome je riječ. Na žalost Topola je zakovana na dno i tu se neće promjenuti ništa sa promjenom na vlasti, a pitajmo se šta je to što je inicirano sa nivoa mjesne zajednice?

U skladu sa pismom naša djeca će i dalje biti nezaposlena zahvaljujući i našim Topolskim “kadrovima” kojima smo pomogli da se snađu u ovim nestabilnim  vremenima, a oni će to znati cijeniti te nam neće lupati klepke i možda će nam uzvratiti osmjeh i zahvaliti na podršci.

Ja reko nešto, pričam već dugo i predugo ono što moj um u skladu sa svojim sosobnostima je u stanju da obradi bez prihvatanja bilo kojih uticaja i uvijek na drugoj strani tako da ovim rečenim ne podržavam nikoga, podržavam svaku ideju i učinjeno za Topolu.

Miro Ugrenović

topolav

Facebook Komentari