OVAKO JE GLASALA TOPOLA

Ubjedljiva pobjeda SNSD-a, čestitke pobjedniku!

nt1

Sad kada su rezultati poznati i nadam se da su svi čestitali pobjednicima, a onim drugima više sreće drugi put. Sada možemo očekivati od onih koji su sjeli u klupe da svi zajedno rade na onome što su nudili i da borba bude idejama a ne politiziranjem. Mnogo se obećavalo vjerujem da se dosta može i uraditi, naročito za Topolu i okolinu, nešto manje za samu Gradišku. Treba nam više ekonomskih tema i tema koje život znače, ne zaboraviti to, a ja sa svoje strane i dalje ću pratiti i sa zadovoljstvom prenijeti ono što se bude radilo za Topolu i nadam se manje politike.

st

Izbori su iza nas, još malo o kampanji. Predizborna kampanja je počela davno prije, a započele su je stranke SNSD-a i “Izvora” kao izvršioca prljavih radova, u politici je to prihvatljivo i na kraju donijelo rezultat. “Izvor” se pokazao kao najbrutalniji u napadima ne birajući riječnik i često je taj riječnik bio govor mržnje.

nt2

Kako bilo “Izvor” je uspio i osvojio odličan rezultat jer je u kampanju najviše i uložio materijalnih sredstava, najviše radio na terenu, obećavao svega i svašta ciljajući na najosjetljivije tačke, jedna od njih zapošljavanje, pa tako obećavao radna mjesta za glasove. Od svih partija najviše je koristio Internet kao sredstvo komunikacije i prezentujući svoje poruke i u velikom slučaju to su bili pamfleti i osvetnički tekstovi  vodećih ljudi radi izbacivanja iz SDS-a, sad već jasno u očekivanju povratka u staro jato kao pobjednici, što je i tačno potukli su beskrvni SDS koji očito nema ljude koji mogu da odskoče dalje od amaterskog pristupa. Dakle “Izvor” je uradio posao kvalitetno i za sebe i svojom kampanjom dao veliki doprinos da SNSD ostvari rezultat koji je očekivao, što će se vidjeti u raspodijeli plijena. Dobro organizovano i odrađeno.

nt2-1

Neću opterećivati s mojim analizama ostalih stranaka jer njihovi kandidati se jedino isticali svoju sliku kao razlog što im treba dati glas, a mislim s druge strane da će “Izvor” i u buduće davati dosta materijala za pisanje, pa jedva čekam da popratim njihovo djelovanje na realizaciji njihovog programa.

nt3

Iznenađenje za mjesto načelnika je broj glasova koje je dobio Milan Sladojević, bez ikakve kampanje 977 glasova govori da je taj broj mogao biti daleko veći što bi nosilo veliku političku težinu i obavezu u danima koji dolaze.

Još jednom čestitke onima koji su uspjeli i da ne zaborave da im je Topola bila na vrhu prioriteta, ako oni zaborave ja neću.

 

Facebook Komentari