OPŠTINA GRADIŠKA USPJEŠNO OKONČALA 2015. GODINU

Opština Gradiška u ovoj godini zadržala je stabilnost budžeta i izmirila sve obaveze prema korisnicima.

Načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović, potvrdio je gostujuci u programu Radio Gradiske da je 2015. godina bila jedna od najnestabilnijih kako na ekonomskom tako i na političkom planu i dodao da je i u takvim okolnostima opština zadržala finansijsku stabilnost. Latinović je naglasio da su sve kreditne obaveze  u 2015. godini izmirene, a opština je u poslednje tri godine dugoročna kreditna zaduženja smanjila za oko 7 miliona maraka. Opština je na osnovu datih garancija vratila milion 700  hiljada maraka na ime  kredita gradiške Toplane, dok su kratkoročne obaveze smanjene  za oko 4 miliona maraka, istakao je Latinović i dodao da je Gradiška jedna od rijetkih opština koja je postigla visok nivo usklađenosti u planiranju budžeta s budžetskom potrošnjom i da nije imala potrebu za rebalansom ovogodišnjeg budžeta.

Naredna, 2016. godina biće fokusirana na stvaranje boljih uslova za život svih građana opštine Gradiška, rekao je Latinović i dodao da su u planu brojni infrastrukturni projekti. I vlast i gradjani moraju biti solidarni i  vlastitim zalaganjem i radom stvarati pozitivo okruženje kako bi zajedno postigli moralnu i materijalnu  konsolidaciju, poručio je Latinović.

Kao i obično najviše riječi o gradiškoj Toplani kao i prethodne tri godine. Jest da Topole nema nigdje u prethodnom razdoblju, ali stiže 2016. i s njome i izbori, nama nova nada da će se nešto promjeniti u odnosu prema Topoli, a političarima da će nas ponovo obmanuti s novim obećanjima koja neće ispuniti, ali sve je lakše podnijeti kad znamo da je oko Toplane sve uredu. 

Facebook Komentari