Oprez, policija na putu!

Oprez, ako idete u market “Fortunu” ili apoteku “Divnu” i morate preći ulicu sa pješačke staze kod škole i buduće policijske stanice, policija će vas kazniti za prelaz ulice mimo pješačkog prelaza.

DSC0000090

Da podsjetim, kod škole postoji pješački prelaz koji je iscrtan na mjestu na kojem ničemu ne služi, jer svi koji trebaju da pređu ulicu radi škole ili radi odlaska u market “Fortunu” ili apoteku koji se nalaze u blizini to urade mimo toga prelaza, jer prelaz je svojevremeno postavljen da bi djeca sigurno prelazila do trgovine koja se tu nekad nalatzila. Danas se ne koristi jer ne vodi nigdje jer s drugu stranu ne postoji pješačka staza. Ulica se prelazi kod marketa i apoteke.

DSC0000091

Zakon je zakon kada treba da se kazni i policija nije imala tu potrebu da prvo upozori one koji godinama nisu navikli na prelaz da ih slijedi kazna ako se ne pridržavaju zakona i kad je besmisleni prelaz tu gdje je.

DSC0000093

Na tom dijelu postoji škola, ambulanta, apoteka sada i policija, postoji nešto što bi trebalo da bude i pješačka staza. Najmanje je to, a više služi kao veliko parkiralište za šlepere i automobile i nikome nije smetalo što djeca hodaju po ulici jer pješačkom stazom nije moguće, ali eto sada će se kažnjavati prelazak ulice mimo pješačkog prelaza. Policija je u zasjedi i treba pripaziti ako ste običan građanin, penzioner jer oderat će vas bez milosti, a kazna je 40 KM. Ako ste kakav političar ili dobrostojeći biznismen nemate potrebe da pazite za vas ne vrijedi?

DSC0000038

Savjet mjesne zajednice bi mogao da počne da misli na problem koji je evidentan i traži od nadležnih da se izgradi pješačka staza i sa drugu stranu ulice da djeca i drugi pješaci ne bi morali koristiti ulicu za put do škole. Sada često smo svjedoci da se upravo to dešava zbog parkiranih vozila na pješačkoj stazi, a koje policija toleriše, kao i korištenje iste za prevoz građevinskog materijala viljuškarom za potrebe trgovine “Ilić”.

Facebook Komentari