KONSTITUISAN LOKALNI PARLAMENT U GRADIŠCI

U Gradišci je danas konstituirana Skuština opštine Gradiška za čijeg je predsjednika izabran Radislav Dončić iz Partije demokratskog progresa, a za potpredsjednika Đorđe Krčmar iz Srpske demokratske stranke.

Odbornici su većinom glasova izabrali Gorana Đorđića iz Srpske napredne stranke za zamjenika načelnika opštine.

Za izbor novih funkcionera Lokalne uprave glasali su odbornici SDS-a, PDP-a, SNS-a, dva odbornika stranke “Radom za boljitak”, te po jedan odbornik Demokratskog narodnog saveza i predstavnika nacionalnih manjina.

Indikativno je da su za potpredsjednika Skupštine opštine glasala i dva odbornika oporbe, jer su Đorđe Krčmar kao i novi v.d tajnik Skupštine opštine Nada Živković dobili 21 glas od ukupno prisutnog 31 odbornika.

Odbornici su danas prihvatili Odluku o davanju suglasnosti na garanciju za kreditno zaduženje za potrebe nabave mazuta za Komunalno poduzeće “Gradska toplana”, koja je zaslugom prethodne vlasti, zimsku sezonu docekalo nespremno.

“Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Gradiška pokazala je da koncept promjena koji je ponudila koalicija” Zajedno za Gradišku “ima stabilnu i ubjedljivu podršku najvećeg broja stranaka koje djeluju na ovom prostoru i njihovih odbornika.

To nam daje mogućnost da najvećom mogućom dinamikom učinimo sve neophodne korake koji će spriječiti potpunu financijsku destabilizaciju ove Lokalne zajednice. Taj proces uključuje i beskompromisno rasvjetljavanje svih uzroka i uzročnika koji su Gradišku, u financijskom smislu, doveli u stanje kolapsa. No, paralelno s tim, imamo mandat da Gradišku snažno usmjerimo u pravcu razvoja, prije svega u realnom sektoru što će nam stvoriti pretpostavke da odgovorimo i svim socijalnim funkcijama u vremenu koje neće biti nimalo lako “, rekao je nakon konstitutivne sjednice načelnik opštine Gradiška, Zoran Latinović.

(info+)

Facebook Komentari