2012: Suša smanjila prinose Ambrozije

“U dijelu naselja mjesne zajednice Kruškik, stanovnicima već nekoliko godina problem predstavlja zarasla površina u dvorištu kuće u kojoj trenutno niko ne stanuje i teško je doći do vlasnika. Za rješavanje takvih i sličnih problema građani se mogu obratiti Odjeljenju za inspekcije Komunalne policije opštine Gradiška na broj 810-340. “Najveći problem nam predstavljaju te parcele gdje su vlasnici preminuli i gdje nisu rješeni imovinsko-pravni odnosi. U tom slučaju za uređenje takvih parcela angažujemo radnike KP “Gradska čistoća”” kaže Trivun Janjetović, načelnik Komunalne policije. Što se tiče ambrozije građani su obavezni da u svom dvorištu odstrane ovu alergenu biljku prije cvjetanja. Ukoliko se to u određenom roku ne izvrši slijede novčane kazne. “Za pravna lica kazna je 5000 maraka, za odgovorno lice u pravnom licu je 1500 i za fizička lica 700 KM” dodao je Janjetović. Iz Komunalne policije kažu da su stalno na terenu i da redovno provjeravaju da li gradiščani uklanjaju ovu po zdravlje opasnu biljku, ambroziju.”

Dakle ovaj tekst je izašao na info+ kanalu koji informiše javnost o problemima Gradiške opštine. Tekst oslikava problem u kojem se nalazimo što se tiče zapuštenih dvorišta i livada javnih i privatnih. Pošto sa ovaj blog bavi uglavnom Topolom i njenim problemima ovaj problem primjećen oko Gradiške i u njoj me potakao da provjerim kakvo je stanje u Topoli.

Pošto je jako opasno hodati izvan Topolskih ulica jer vam se može desiti da slomite nogu ili upanete u živo blato ili dobijete kakvu zarazu od uginulih životinja razbacanih na sve strane ovaj put o Ambroziji. I 2011 sam pisao o tome i danas 25.08.2012 posjetio polje Ambrozije i uvjerio se da je još tu, iako je zbog suše malo zakržljalo, ali je ipak tu. Vidimo da se kaažnjava njeno neuklanjanje, ali ko treba da pokrene pitanje uopšte ekolgije u Topoli i sada dolazimo do Mjesne zajednice.

Dali je MZ nadležna za pokretanje ikakve inicijative za poboljšanje kvaliteta života u Topoli, dali treba da budu informisani šta i kako treba da funkcioniše, ko je nadležan i kakve su sankcije? Ništa od toga vladajuća struktura SNSD-a ne radi, osim naravno hodanja po kućama i traženja od građana da glasaju za njih obećavajući zaposlenje nezaposlenim članovima porodice, pozivajući na izlete koji su kao nagrada građanima. To što dopuštaju dodatni javašluk po Topoli koji i sami pomažu poltronišući kod Opštinskih vlasti boreći se poboljšanje svoga statusa i svoje porodice, a ostalima samo obećanja i zagađena okolina. Mislim da je došlo vrijeme da im se kaže da ovako više nebi trebalo da može, pošto u Topoli navodno ima i opozicija, doduše nije dokazano da je ima i da nešto radi, valjda radi u ilegali pa oni obilaze građane po noći  obećavajući da ako se za nih glasa biće bolje, neznam kako kad nisu u stanju da vide ni jedan problem i nemaju sami ideju šta treba poboljšati. jedino što se nadaju da ideje koje su u realziaciji vlast neće uspijeti realizovati pa da će eto oni moći. Ne vjerujem u takvu opoziciju koja navodno je organizovana, a nigdje se ne primjeti da nešto radi, ubila ih vedrina, hoće to!

Facebook Komentari